Tiramisu – ideální dezert pro každou příležitost

Doslova jste podlehli skvělé chuti italského tiramisu? Rádi byste si dezert připravily i doma, ale nevíte, jak na to? Proto jsme si pro Vás připravily recept, podle kterého si můžete připravit domácí tiramisu během chvilky a doslova odpočítávat minuty, až v ledničce zatuhne. Inspirovat se můžete i na stránkách Recepto.cz, které pro Vás připravily řadu jiných výborných dezertů.

Ingredience: 

  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce cukru
  • 1 smetana ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 balení cukrářských piškotů
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžíce Amaretto
  • 3 lžíce černé kávy

Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh a ke žloutkům přidáme cukr, jednu lžíci horké vody a vyšleháme do pěny. Do vyšlehaných žloutků pak přidáme mascarpone a společně vyšleháme na hladký krém – nejlépe ručně. Necháme chvíli odstát a mezitím si vyšleháme šlehačku společně s cukrem. Do směsi žloutků s mascarpone  postupně přidáváme vyšlehaný sníh a nakonec šlehačku s cukrem. Všechno smícháme dohromady, až vytvoříme hladký krém bez hrudek.

Spodní část formy vyskládáme piškoty a uvaříme si silnou instantní kávu, kterou necháme vychladit. Do kávy přidáme alkohol (Amaretto) a polijeme s ní piškoty – ne moc, aby neplavali, ale jen lehce pokapeme, aby nasákly. Piškoty s kávou potřeme vrstvou krému, můžeme posypat holandským kakaem a dáme další vrstvu piškotů. Ty opět velmi lehce pokapeme kávou a přidáme krém. Poslední vrstva by měla být krémová a zasypaná důkladně kakaem. Tiramisu bychom měli nechat alespoň 12 hodin uležet v ledničce, aby krém důkladně zatuhnul.

Moučníky jsou tím nejlepším zakončením rodinného oběda, večeře, nebo jen tak na chuť pro pozvané přátele a to zvlášť, pokud se jedná právě o domácí dezerty

Vytisknout recept Vytisknout recept

Přidejte hodnocení receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *