Slané muffiny

Přemýšlíte nad tím, jakou pochoutku si připravit na výlet či piknik a nic vás nenapadá? Pokud
vám sandwiche připadají moc obyčejně a už jste se jich dávno přejedli, připravte si slané muffiny.
Chutnají báječně a uspokojí všechny milovníky slaných dezertů. Dají se připravovat na desítky
způsobů tak, aby byly vhodné i pro vegetariány či diabetiky. Stejně jako u sladkých muffinů zde
platí, že ve fantazii se meze nekladou a je jen na vás, s čím si slané muffiny připravíte.

slané muffiny

Příprava slaných muffinů

Příprava slaných muffinů je stejně nenáročná, jako příprava sladké varianty. Máte chuť na muffiny
se sýrem? Jedná se o jednu z nejoblíbenějších variant, budete potřebovat následující ingredience:

  • 125ml mléka
  • 175 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • půl lžíce papriky
  • 80g sýra (nakrájíme na kostičky)

Předehřejte si troubu na 190-200°C a připravte si formu na muffiny. Současně si na mírném
ohni rozpusťte máslo (případně margarín). Do připravené mísy nasypte mouku, papriky a prášek
do pečiva. V druhé misce smíchejte mléko, vejce a poté přidejte rozpuštěné máslo či margarín.
Obsahy obou misek důkladně promíchejte a výslednou směsí naplňte formičky do poloviny. Do
každé přidejte kostky sýra a formičku dolejte k okraji. Po 25 minutách pečení jsou sýrové muffiny
připraveny k jídlu. Ideální je konzumace v teplém stavu.

Je libo slaný muffin ala pizza?

Sýrovým muffinem výčet slaných muffinů rozhodně nekončí. Velmi populární jsou také pizza
muffiny, které svou chutí připomínají oblíbený italský pokrm. Pakliže holdujete pivu, můžete si
připravit slané muffiny se zašlehaným pivem. Variant a kombinací je celá řada, do slaných muffinů
můžete vesele přidávat různé druhy sýrů, ale také maso či salámy. Slanými muffiny potěšíte každou
návštěvu, která vás si vás, jakožto vynikajícího hostitele, bude velmi pochvalovat.

Vytisknout recept Vytisknout recept

Slané muffiny
3 (60%) 5 votes

One thought on “Slané muffiny

  1. Slané muffiny lze vylepšit přidáním zeleného hrášku a sekané petrželové natě. Zamíchat do hotového těsta. H.B.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *