Pudinkové muffiny s polevou z tyčinky Mars

WP_20151210_015

Po úspěchu s muffiny z tyčinek Snickers jsem přemýšlela, jaké další tyčinky by se daly do muffinů použít a jak. Nechtěla jsem již opakovat postup, že se do základního těsta nakrájí nějaká čokoládová tyčinka. Takových receptů by se dalo vymyslet spoustu, ale byl by to v podstatě jeden recept. Zkusila jsem tedy tyčinku Mars rozpustit. Na vodní lázni to šlo kupodivu snadno. A tak byl základní nápad na světě – z tyčinky Mars udělám polevu! A protože mi zbylo trochu pudinku z jiného receptu, rozhodla jsem se jím muffiny naplnit.

Na 6 kusů budeme potřebovat:

Tekuté ingredience:

  • 50 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 100 ml mléko polotučné
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Suché ingredience:

  • 70 g cukr krupice
  • 125 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • ½ lžičky soda

Na dokončení:

3 ks tyčinka Mars

2 lžíce másla

6 lžic uvařeného vanilkového pudinku

 

Máslo rozpustíme a necháme ho vychladnout. Poté ho vyšleháme s vejcem, mlékem a vanilkovým extraktem do pěny.

V jiné míse spojíme suché ingredience: prosejeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a sodou. Poté prosejeme také moučkový cukr a promícháme.

Poslední dobou jsem si oblíbila sladit místo cukru medem. Medem můžeme nahradit cukr ve kterémkoli moučníku. Potom je ale třeba snížit množství tekutin. Aby se med lépe zpracovával je dobré ho mírně zahřát, bude tekutější a snadno ho smícháme s tekutými ingrediencemi muffinů. Nesmíme také zapomenout, že med patří mezi tekuté ingredience, proto ho smícháme nejprve s ingrediencemi tekutými!

Nyní můžeme smíchat obě misky do jedné a vytvořit si tak hladké těsto, kterým naplníme formičky na muffiny do výšky dvou třetin. Pečeme 20 minut na 200 °C.

WP_20151209_070

Poté, co muffiny vychladnou, do nich lžící vydlabeme jámu. Tuto naplníme pudinkem – na jeden muffin přijde jedna lžíce pudinku.

WP_20151209_141

Připravíme si vodní lázeň – hrnec, ve kterém ohřejeme vodu a na něj dáme kovovou misku, do které nakrájíme tyčinky Mars a přidáme máslo. Zahříváme do úplného rozpuštění. Touto polevou polijeme muffiny a necháme ztuhnout.

Tip na závěr: V letním období můžeme pudink nahradit zmrzlinou – je ale potřeba muffiny ihned zkonzumovat

Přidejte hodnocení receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *