Muffiny s pudinkovou náplní

WP_20151110_207

S čokoládovými muffiny mám skvělou zkušenost – nejsou nikdy suché (jedině bychom je spálili). Čokoláda muffiny zvláční. A když do muffinů přidáme ještě puding, je úspěch zaručen. Na receptu si pochutná i ten, kdo jinak muffinům neholduje.

Na 6 kusů budeme potřebovat:

Tekuté ingredience:

  • 43 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 100 ml mléko polotučné
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Suché ingredience:

  • 70 g cukr krupice
  • 125 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • ½ lžičky soda

Na dokončení:

  • 6 lžic vanilkový pudink
  • 50 g hořká čokoláda
  • 50 g bílá čokoláda

 

Nejprve rozehřejeme máslo, aby bylo tekuté, ale ne horké. Přidáme vejce. Vejce se doporučuje dát napřed do hrnečku a teprve pak do zbytku těsta – kdyby bylo náhodou zkažené, aby neznehodnotilo celé těsto. Já proto začínám tak, že do mísy vyklepnu nejprve vejce a pak přidám všechny ostatní tekuté suroviny – to znamená, že máslo přiliju do misky s vejcem, přidám mléko a vanilkový extrakt. Všechny suroviny vyšleháme do pěny.

Nyní smícháme všechny suché ingredience. Kypřící prášek i jedlá soda po styku s tekutinou začnou uvolňovat oxid uhličitý, který prokypří těsto. Nikdy nedáváme kypřící prášek či sodu přímo do tekutých surovin – prášek vyšumí a těsto už nemá co nakypřit. Kypřící prášek proto vždy přidáváme do mouky. Přidáme cukr a pořádně promícháme.

Můžeme spojit suché a tekuté ingredience do jednotného těsta. Těsto rozdělíme na poloviny do dvou misek.

Pudink uvaříme s polovinou množství mléka – jinak podle návodu. Měl by nám vzniknout opravdu hustý pudink.

Obě čokolády nastrouháme najemno – hořkou čokoládu dáme do jedné poloviny těsta, bílou do druhé poloviny těsta na muffiny.

WP_20151110_091WP_20151110_099

Bílé těsto rozdělíme na spodek formiček muffinů, poté přidáme lžíci pudinku a zalijeme hnědým těstem.

Pečeme 20 minut na 200 °C.

WP_20151110_193

 

Tip na závěr: Pro urychlení můžeme koupit pudink, který je dostupný v každém supermarketu. Zvolit můžeme příchuť jakou chceme – nejlepší je vanilková, karamelová a čokoládová. Vyzkoušet ale můžete i ovocné varianty.

Muffiny s pudinkovou náplní
Přidejte hodnocení receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *