Na přípravu 12 kusů dýňových muffin budeme potřebovat:
- 1 a půl hrnku hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžičku skořice
- 1 lžičku prášku do pečiva
- špetku sody
- špetku soli
- 1 hrnek cukru
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/2 lžičky hřebíčku
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1/3 hrnku oleje
- 1/2 lžičky muškátového ořechu
- 300 gramů čerstvé nebo zavařování dýně
- cukr a skořici na vaření (dýně)
Postup
Připravíme si formy na muffiny, předehřejeme troubu na 180 stupňů a pustíme se do přípravy těsta. Dýni nakrájíme na malé kousky a dáme ji vařit spolu s cukrem a skořicí. Po uvaření necháme dýni vychladnout, vodu ve které se vařila slijeme. V jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné smícháme olej, vejce, sodu, sůl, dýni, koření, vanilkový extrakt a zázvor. Následně první misku přesypeme do druhé a pořádně promícháme. Naplníme formy a vložíme do trouby. Pečeme 25 minut.
Recept od: Adéla Kalenská