Dýňové muffiny

Na přípravu 12 kusů dýňových muffin budeme potřebovat:

  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • špetku sody
  • špetku soli
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/2 lžičky hřebíčku
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1/2 lžičky muškátového ořechu
  • 300 gramů čerstvé nebo zavařování dýně
  • cukr a skořici na vaření (dýně)

Postup

Připravíme si formy na muffiny, předehřejeme troubu na 180 stupňů a pustíme se do přípravy těsta. Dýni nakrájíme na malé kousky a dáme ji vařit spolu s cukrem a skořicí. Po uvaření necháme dýni vychladnout, vodu ve které se vařila slijeme. V jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné smícháme olej, vejce, sodu, sůl, dýni, koření, vanilkový extrakt a zázvor. Následně první misku přesypeme do druhé a pořádně promícháme. Naplníme formy a vložíme do trouby. Pečeme 25 minut.

Recept od: Adéla Kalenská

Vytisknout recept Vytisknout recept

Přidejte hodnocení receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *