Dvojčokoládové muffiny

WP_20151110_184

Nemůžu si pomoct, ale čokoládové dezerty jsou prostě nejlepší. Takže když jsem šla kolem prodejny s luxusní čokoládou, neváhala jsem a musela jsem tam koupit hned několik čokolád. Ačkoli bílou čokoládu moc nemusím, napadl mě skvělý nápad – zkombinovat ji s čokoládou hořkou! Budou to vlastně takové obrácené klasické muffiny, které mají bílé těsto a kousky z hnědé čokolády. A povedlo se! Po muffinech se jen zaprášilo!

Na 6 kusů budeme potřebovat:

Tekuté ingredience:

  • 43 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 125 ml mléko polotučné
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Suché ingredience:

  • 70 g cukr krupice
  • 125 g hladká mouka
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • ½ lžičky soda

Na dokončení:

  • 100 g hořká hnědá čokoláda
  • 50 g bílá čokoláda

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout (ne ovšem znovu ztuhnout). K máslu zašleháme mléko – pozor nesmí to být mléko z lednice, které máslo ochladí a v těstě by nám mohly vzniknout hrudky. Mléko a vlastně všechny suroviny používáme pokojové teploty – proto doporučuji nechat si všechny suroviny na kuchyňské lince třeba i přes noc. Budou pak mít stejnou teplotu a budou se lépe zpracovávat a do sebe zapojovat. Dále přidáme i vejce a vanilkový extrakt a vymícháme hladkou tekutou směs.

Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sodu a promícháme. Nakonec vmícháme i cukr krupice, který jsme v případě potřeby proseli přes hrubší síto. Většinou to ale není potřeba, protože většina cukrů již obsahuje složky, které zabraňují vzniku hrudek.

WP_20151110_046

Nyní si připravíme čokoládu – hořkou čokoládu nastrouháme na jemném struhadle a bílou čokoládu nakrájíme na kostičky. Tyto kostičky mohou být i větší, protože bílá čokoláda je měkčí než hořká a lépe se i krájí.

WP_20151110_018WP_20151110_029

Do suchých ingrediencí vmícháme i nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.

WP_20151110_051WP_20151110_068

Nyní můžeme spojit suché i tekuté ingredience do jedné misky. Připravíme hladké těsto.

WP_20151110_117

Do tohoto těsta vmícháme kostičky bílé čokolády a promícháme.

WP_20151110_122

Plníme formy na muffiny do 2/3 jejich výšky.

Po 20-timinutovém pečení na 200 °C budou mít muffiny krásnou čepici.

Zavděčíte se dětem i dospělým.

Tip na závěr: Muffiny, do kterých přidáme čokoládu (obzvláště strouhanou) se velmi rozpouští a mají tendenci přilepit se k okraji muffinové formy nebo i k papírovému košíčku. Abychom zamezili rozbití muffinu, vymažeme papírový košíček trochou oleje. Po upečení se pak muffin bude snadněji odlepovat.

Dvojčokoládové muffiny
Přidejte hodnocení receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *